Nyheter

Nyheter från oss på EISS Rekrytering

EISS senaste nyheter

Här kan du läsa senaste nyhetsinläggen från oss på Eiss Rekrytering

Ny hemsida 2022-12-22

Lär känna Ellenor

Lär känna Ellenor

Sedan en vecka tillbaka har vi fått förmånen att ha Ellenor på praktik hos oss. Ellenor kommer vara hos oss i 5 veckor och syftet med praktiken är att hon ska få insyn i arbetet som rekryteringskonsult. Vi är så glada över att få lära henne det vi kan! Läs mer om Ellenor och hennes tips på hur man kan hitta en bra praktikplats! ????

Hej Ellenor!

Så roligt att du har din praktik hos oss!

Vad studerar du?

Jag studerar andra året på HR-programmet på Linköpings universitet.

Varför valde du den utbildningen?

När jag läste på om utbildningen väcktes ett intresse av att hjälpa och stötta människor i arbetslivet och att man kan göra det på olika sätt som HR-praktiker. Jag har även alltid tyckt att rekryteringsprocesser verkar intressant och roligt att jobba med, därav blev denna utbildning ett självklart val!  

Vad gillar du att göra på fritiden?

Jag älskar att umgås med nära och kära!

Om du fick äta en enda rätt i resten av ditt liv, vad skulle det vara?

Det står mellan två, tacos eller halloumiburgare!

Om du beskriver dig själv med 3 ord – vilka ord skulle du välja?

Nyfiken, driven och omtänksam!

Vad är drömresemålet?

Jag har så många! Men Australien har jag alltid velat åka till!

Vad lockar med att arbeta som rekryterare?

Det som lockar är att få vara med i processen att hitta rätt kandidat för tjänsten, och därmed känna att jag varit med och bidragit till en lyckad rekryteringsprocess.

Varför valde du att praktisera hos oss på EISS?

Jag tyckte det var ett spännande bolag och ett härligt gäng! Jag upplever att jag får ta del av alla delar i rekryteringsprocessen och jag får ett utrymme att både lära mig mer av det och utföra arbetet praktiskt.

Vad har varit mest spännande hittills?

Det har varit intressant att analysera och få lära mig mer av hur EISS arbetar med tester i rekryteringsprocesser. Headhunting är också ett nytt intresse som dykt upp under min tid här!  

Vad har du för tips till andra som ska söka praktikplats?

Dels vara ute i god tid men också kämpa för där du vill vara, det är då det kommer bli som roligast! Undersök vad du vill testa på praktiken, vad det finns för företag och våga fråga!

Är det dags att söka jobb efter studierna?

Är det dags att söka jobb efter studierna?

Våren närmar sig med stormsteg och just nu kanske du sitter och funderar på vad du ska hitta på efter din examen. Det kan vara med skräckblandad förtjusning du tar nästa kliv från studierna och det kan uppstå frågor kring vart man ska börja och hur man ska gå till väga. Därför finns vi här för att ge klarhet i dina funderingar och hjälpa dig på vägen!

Börja i god tid

Påbörja ditt arbetssökande i god tid för att öka möjligheterna till att säkra en tjänst innan du tagit examen. Ett bra tips är att kartlägga vilka arbeten som finns ute på marknaden. Vilka tjänster är du intresserad av och vilka bolag kan du tänka dig arbeta för? Google is your best friend, så in med sökord och se vad internets värld har att erbjuda dig. Finns det exempelvis ett deltidsarbete eller ett traineeuppdrag som kan leda till en heltidstjänst efter din examen? Prata gärna med en rekryterare om du känner dig osäker!

Våga se till andra möjligheter! ????

Möjligheterna är oändliga! Bredda dig i din sökning både vad gäller tjänster och orter. Det kanske erbjuds fler tjänster i ditt studieområde i en annan stad? Öppna upp för att bredda dina vyer!

CV och PB ????

Du har hittat några intressanta annonser och ska nu börja skicka in CV och Personligt brev. Granska ditt CV och PB och undersök om den är lättöverskådlig, är anpassad efter tjänsterna du söker samt har all relevant information som behövs.

Här kommer några tips att ha i åtanke när du skapar ditt CV och PB:

  • Det finns mallar att använda på internet som kan vara behjälpliga när du formar ditt CV. Fundera på tjänsten du ska söka. Är det exempelvis en kreativ tjänst passar ett CV med en grafisk mall och om du söker en mer administrativ tjänst kan en clean mall passa bättre.
  • Skriv tydliga rubriker där din senaste utbildning/erfarenhet är den första punkten. Detta för att rekryterarande chef snabbt ska kunna få en överblick kring din erfarenhet.
  • Håll ditt CV kort och komprimerat och skriv ner relevant information i ditt CV som passar för den aktuella tjänsten du söker. Praoplatsen du hade i fjärdeklass behöver du alltså inte ta med.
  • Ditt personliga brev ska sälja in dig! Utgå från frågorna: Varför passar jag för denna tjänst, vilka personliga egenskaper har jag och vad kan jag bidra med? Anpassa ditt PB efter företaget och tjänsten du söker. Detta kan ta tid men det uppskattas att läsa ett PB där det framgår att det lagts ned tid och engagemang. Håll det komprimerat, max 1 sida.
  • Be en vän/klasskamrat att granska ditt CV – finns det något du kan ändra eller lägga till?

Uppdatera din LinkedIn ????

LinkedIn är som ett digitalt CV och är en bra plattform för dig som vill nätverka och söka nya erfarenheter. Där kan du skriva in dina erfarenheter och kompetenser samt meddela rekryterare/chefer att du är öppen för nya möjligheter. På detta sätt kan rekryterare snabbt komma i kontakt med dig om en passande tjänst dyker upp.

Mässor ????

Kika på om ditt universitet eller staden du bor i anordnar arbetsmässor. Detta är ett bra tillfälle att prata med företagens representanter och kan ge dig en större inblick i vilka företag som finns samt om de söker efter nya medarbetare.

Är du osäker och förvirrad? ????

Det är ingen fara. Det är helt naturligt att ha alla möjliga känslor inför att söka sitt första jobb efter studierna. Kontakta din studievägledare eller prata med en rekryterare som kan vägleda och coacha dig!

För att se lediga tjänster hos oss kan du klicka här ????

Stort lycka till!

EISS Executive är vårt verksamhetsområde för chefsrekrytering och executive search.

EISS Recruitment är vårt verksamhetsområde för rekrytering av medarbetare och specialister.

EISS Consulting är vårt verksamhetsområde för kompetens- och verksamhetsutveckling samt interimslösningar inom rekrytering.

EISS Innovation är vår verksamhet där vi vill främja kvinnor i näringslivet, genom stipendium och investeringar i framtida företag.