Lär känna Ellenor

Sedan en vecka tillbaka har vi fått förmånen att ha Ellenor på praktik hos oss. Ellenor kommer vara hos oss i 5 veckor och syftet med praktiken är att hon ska få insyn i arbetet som rekryteringskonsult. Vi är så glada över att få lära henne det vi kan! Läs mer om Ellenor och hennes tips på hur man kan hitta en bra praktikplats! ????

Hej Ellenor!

Så roligt att du har din praktik hos oss!

Vad studerar du?

Jag studerar andra året på HR-programmet på Linköpings universitet.

Varför valde du den utbildningen?

När jag läste på om utbildningen väcktes ett intresse av att hjälpa och stötta människor i arbetslivet och att man kan göra det på olika sätt som HR-praktiker. Jag har även alltid tyckt att rekryteringsprocesser verkar intressant och roligt att jobba med, därav blev denna utbildning ett självklart val!  

Vad gillar du att göra på fritiden?

Jag älskar att umgås med nära och kära!

Om du fick äta en enda rätt i resten av ditt liv, vad skulle det vara?

Det står mellan två, tacos eller halloumiburgare!

Om du beskriver dig själv med 3 ord – vilka ord skulle du välja?

Nyfiken, driven och omtänksam!

Vad är drömresemålet?

Jag har så många! Men Australien har jag alltid velat åka till!

Vad lockar med att arbeta som rekryterare?

Det som lockar är att få vara med i processen att hitta rätt kandidat för tjänsten, och därmed känna att jag varit med och bidragit till en lyckad rekryteringsprocess.

Varför valde du att praktisera hos oss på EISS?

Jag tyckte det var ett spännande bolag och ett härligt gäng! Jag upplever att jag får ta del av alla delar i rekryteringsprocessen och jag får ett utrymme att både lära mig mer av det och utföra arbetet praktiskt.

Vad har varit mest spännande hittills?

Det har varit intressant att analysera och få lära mig mer av hur EISS arbetar med tester i rekryteringsprocesser. Headhunting är också ett nytt intresse som dykt upp under min tid här!  

Vad har du för tips till andra som ska söka praktikplats?

Dels vara ute i god tid men också kämpa för där du vill vara, det är då det kommer bli som roligast! Undersök vad du vill testa på praktiken, vad det finns för företag och våga fråga!

EISS Executive är vårt verksamhetsområde för chefsrekrytering och executive search.

EISS Recruitment är vårt verksamhetsområde för rekrytering av medarbetare och specialister.

EISS Consulting är vårt verksamhetsområde för kompetens- och verksamhetsutveckling samt interimslösningar inom rekrytering.

EISS Innovation är vår verksamhet där vi vill främja kvinnor i näringslivet, genom stipendium och investeringar i framtida företag.